Hrvatska tvrtka Zdenka smještena je u Središnjoj Hrvatskoj na obroncima Bilogore, 35 km jugoistočno od grada Bjelovara. Zdenka je prehrambena tvrtka s veoma dugom tradicijom u proizvodnji sireva. Osnovana je 1897. godine u Velikim Zdencima, u poljoprivrednom i stočarskom kraju, s izrazitom proizvodnjom mlijeka. Bogati pašnjaci predstavljali su idealne uvjete za proizvodnju.

Nekadašnji vlasnici pogona za proizvodnju mliječnih proizvoda promijenili su mu ime u „Zdenka“, po svojoj kćerci Zdenki. Fotografije tadašnje šesnaestogodišnje Zdenke, uokvirene potkovom i četverolisnom djetelinom postale su simbolom napretka i dvostruke sreće, pa tako i tvorničkim znakom tvrtke.
Tvrtka je nacionalizirana 1945. godine, nakon Drugog svjetskog rata, kao i sve privatne tvornice u Hrvatskoj i postala je vlasništvo države. Tek je nakon pedesetih godina došlo do snažnog rasta i razvoja tvrtke, i do kupovine mlijeka, nastalih kao posljedica bržeg razvoja zemlje i turizma pa tako i do povećane potrošnje biološki vrijedne hrane. Povećana količina proizvedenog i kupljenog mlijeka nalagala je širenje naših proizvodnih kapaciteta i tržišta za prodaju velike količine sireva. Najprije se radilo o nekim manjim zahvatima, a tek je 1961.godine započela rekonstrukcija tehnološke linije za proizvodnju topljenih sireva. Veoma intenzivan razvoj započinje sedamdesetih godina s izgradnjom novih zgrada za proizvodnju topljenih sireva i surutke.

Država je bila vlasnikom Zdenke sve do 2008. godine. Danas je Zdenka, 112 godina nakon svog osnutka, privatna i respektabilna tvrtka, specijalizirana za proizvodnju mliječnih proizvoda. Vodeća je tvrtka na tržištu mliječnih proizvoda i sinonim za termički obrađeni sir, s više od 70 % udjela u topljenim sirevima na hrvatskom tržištu. Sirevi nose oznaku hrvatske kvalitete proizvoda. Mlijeko dobivamo od naših seljaka, sa stočarskih farmi unutar 50 km od tvornice.

Prodajemo veoma uspješno naše proizvode na teritoriju Bosne i Hercegovine, a od 1.srpnja 2009. širimo prodaju i na područje: Slovenije, Srbije, Makedonije, Kosova i Crne Gore. Već godinama izvozimo naše proizvode i u Sjedinjene Američke Države.

ZDENKA-mliječni proizvodi d.o.o. izvozi svoje proizvode i u Europsku Uniju, posjeduje certifikate KOSHER, HALAL, HACCP i ISO 22000, a trenutačno se nalazimo i u posljednjoj fazi ishođenja certifikata za IFS standard.

PROIZVODI

topljeni-sireviTopljeni sir

sirni-namaziSirni namazmaslacMaslac

topljeni-namaziTopljeni namazitvrdi-i-polutvrdi-sireviTvrdi i polutvrdi sirevidimljeni-sireviDimljeni sirevisvjezi-sirSvježi sirevilisticiSir listićiLogistički podaciLogistički podaci

Opening Hours

Monday

-

Tuesday

-

Wednesday

-

Thursday

-

Friday

-

Saturday

-

Sunday

-

Address

Our Address:

Trg kralja Tomislava 15, Veliki Zdenci 43293

GPS:

45.6754296, 17.10936270000002

Telephone:

-

Kontaktirajte nas
Click na tipku za prikaz mape.