POVIJEST

Zahvaljujući svom zemljopisnom položaju, daruvarski kraj smješten je u samom središtu panonske Hrvatske. U prapovijesti su ovaj prostor pokrivale velike kulture poput starčevićanske, sopotske i vučedolske. Zahvaljujući termalnim vrelima ovaj prostor nakon rimskog osvajanja i osnivanja provincije Panonije dobiva status muncipija te kasnije ovdje nastaje naselje pod imenom Aquae Balissae što znači “jaka vrela”. Ovo urbano odmaralište posjećuju rimski carevi, legionari i građani svih dijelova Rimskoga Carstva. Ovu tradiciju nastavlja grad Daruvar sve do 2008. godine kada je izgrađen Termalni vodeni park Aquae Balissae – vodena oazu najljepšeg malog grada kontinentalne Hrvatske.

TERMALNA VODA

Vodeni park koristi isključivo geotermalnu vodu čija je prosječna temperatura 32 °C, kojom nastavljamo tradiciju liječenja i uživanja dugu više od dvije tisuće godina. Bazenska voda mora biti bistra, čista i mora ispunjavati postavljene zahtjeve kvalitete. Iz tog razloga koristimo se mehaničkim uređajem za pročišćavanje vode, a vodu tretiramo i propisanim kemijskim sredstvima. Sofisticirani uređaji za automatsku dezinfekciju doziraju potrebne količine sredstava za njegu vode, a konstantno uzorkovanje i praćenje te redovna kontrola osigurava njezinu ispravnost i čistoću. Koristimo suvremenu bazensku tehniku i dodatnu opremu za funkcioniranje bazena, što podrazumjeva mnoštvo uređaja i opreme koji su nužni za osiguranje stalne kvalitete naše termalne vode.

DANAS

Termalni vodeni park je smješten u samome srcu malog grada Daruvara koji se nalazi u sjeverozapadnom dijelu Hrvatske (u zapadnom dijelu pokrajine Slavonije). Udaljen je 125 km od glavnog grada Zagreba i 130 km od Osijeka. Grad Daruvar gradi svoj kulturni identitet još iz rimskog doba kada je ovaj prostor naseljavalo panonsko-keltsko pleme Iasi.
Termalni vodeni park nalazi se svega 300 m od središta grada. Prostire se na 10 000 m2 od kojih je 2 000 m2 vodenih površina. Sadrži dva bazena, mirnu rijeku dužine preko 200 m, dva tobogana, “oazu mira” s finskom i turskom saunom, whirlpool, prostor za masaže i relaksaciju, restoran s vrhunskom i raznolikom ponudom hrane i pizza, bazenski bar, ledo punkt, itd. Bazen obiluje mnoštvom vodenih efekata poput leđnih masaža, gejzira, bujice te vodenih tuševa.

BAZENI

Otvoreni bazeni – u ljetnoj sezoni na raspolaganju je preko 2 000 m2 vodenih površina. Posjetitelji se mogu odmoriti u dva velika bazena, dječjim bazenima, mirnoj rijeci dužine preko 200 m, dva tobogana, sunčalištu te raznim ugostiteljskim sadržajima poput restorana, kavane, bazenskog bara i restorana s brzom hranom…

Zatvoreni bazeni – tijekom zime posjetiteljima je na raspolaganju zatvoreni dio objekta s vodenim površinama preko 600 m2 od kojih izdvajamo bazen s četiri plivačke staze od 25 metara, dječji bazen, spilju, tobogan i whirlpool. Bazen obiluje mnoštvom vodenih efekata poput leđnih masaža, gejzira, bujice, vodenih tuševa te mnogo drugih oku i tijelu ugodnih sadržaja.

Termalna voda – Termalni vodeni park Daruvar koristi isključivo geotermalnu vodu čija je prosječna temperatura 32°C. Bazenska voda mora biti bistra, čista i mora ispunjavati postavljene zahtjeve kvalitete. Iz tog razloga koristimo se mehaničkim uređajem za pročišćavanje vode, a vodu tretiramo i propisanim kemijskim sredstvima. Sofisticirani uređaji za automatsku dezinfekciju doziraju potrebne količine sredstava za njegu vode, a konstantno uzorkovanje i praćenje, te redovna kontrola osigurava njezinu ispravnost i čistoću. Koristimo suvremenu bazensku tehniku i dodatnu opremu za funkcioniranje bazena, što podrazumjeva mnoštvo uređaja i opreme koji su nužni za osiguranje stalne kvalitete naše termalne vode.

Wellness

Cilj svakog wellness tretmana je postizanje fizičke i psihičke relaksacije. Sigurni smo da ćete se nakon vremena provedenog u našoj “Oazi mira” osjećati mlađe, ljepše i opuštenije.

MASAŽE:

Klasična medicinska masaža
– temelji se na zapadnjačkoj anatomiji i fiziologiji. Pokreti koji se rabe su uglavnom u smjeru protoka krvi iz mekih tkiva prema srcu. Opseg pokreta se mijenja od dugih cijelim dlanom do izazivanja vibracija i štipkanja. Cilj je opuštanje napetosti u mišićima te uklanjanje miogeleoza.

Sportska masaža
– pomoću sportske masaže ubrzava se oporavak organizma nakon treninga, zagrijavaju se i omekšavaju tkiva, poravnaju se mišićna vlakna, poboljšava cirkulacija, ubrzava izbacivanje otpadnih tvari i mliječne kiseline iz organizma. Sportska masaža održava mišiće zdravima, gipkima, manje podložnim ozljedama, povećava opseg kretnji, snagu ozlijeđenih mišića, ubrzava proces jačanja i poboljšava protok krvi.

Relax masaža
– relax masaža je blaga ugodna ručna masaža kojom se postiže opuštanje organizma sjedinjavanjem protoka energije. Uz maksimalno opuštanje masaža se izvodi u kombinaciji s odgovarajućim ambijentom, raznovrsnom tehnikom te toplim eteričnim uljima.

SAUNE:

Turska/parna sauna
– turska kupelj prvenstveno je pogodna za revitalizaciju dišnih puteva. Vodena para vlaži i čisti dišne puteve, otvara pore na koži te ima pozitivan detoksikacijski učinak. Temperatura od 45°C i visoka vlažnost imaju idealan učinak za kožu te djeluju na opuštanje mišića. Njen krajnji učinak je osjećaj dubokog tjelesnog i mentalnog opuštanja.

Finska sauna
– ova sauna je tradicionalni oblik znojenja radi održavanja zdravlja. Zrak u sauni je suh i vruć. Temperatura mu se kreće između 85 i 88°C (pri dnu kabine iznosi oko 40°C, a na vrhu doseže i 100°C). Vlažnost zraka je 10 – 30 %. Djelovanje vrućeg zraka, jednako kao i izmjena vrućeg i hladnog zraka, blagotvorno je za zdravlje. Sauna tako potiče rad krvotoka i potpomaže prokrvljenosti kože, zglobova i unutarnjih organa, čisti pore, jača i učvršćuje kožu te je dobra u prevenciji prehlada i različitih upalnih procesa na koži.

WHIRLPOOL:

– u “oazi mira” Termalnog vodenog parka nalazi se whirlpool bazen. On posjeduje različite podvodne masaže, sustav za filtraciju, dogrijavanje i dezinfekciju vode. Korištenje whirlpoola unutar “oaze mira” se ne naplaćuje. Uz korištenje sauna relakssacija u njemu je uračunata u cijenu.

ROMANTIČNI KUTAK ZA DVOJE :

– rezervacija prostora “oaze mira” na 3 h u toku radnog vremena
– večera uz svijeće i glazbu, butelja vina, relaksacija u whirlpoolu

CJENIK WELLNESS USLUGA:

SAUNA
Finska sauna h 50,00 kn
Parna sauna 1 h 60,00 kn
Finska sauna (1 h) + bazen (3 h) 65,00 kn
Parna sauna (1 h) + bazen (3 h) 75,00 kn
Sauna za grupu (5 osoba) 1 h + kupanje 3 h 200,00 kn
MASAŽE
(Masaža 30 minuta po izboru + 3 sata kupanje) 70,00 kn
(Masaža 60 minuta po izboru + 3 sati kupanje) 140,00 kn

Cijene se primjenjuju od 02.09.2013. godine. PDV je uključen u cijenu.

Škola plivanja

Prilikom upisa školu plivanja neplivači se uključuju u početnu skupinu, a djeca koja već znaju plivati uključuju se u naprednu skupinu. U školi plivanja djeca će učiti sve stilove plivanja. Također će se naučiti samostalno djelovati. Pomagat će slabijima i bit će uključani programski rad s ciljem da se kroz druženje nauče odgovornosti prema radu. Djeca će također naučiti i sigurnosne mjere samospašavanja te pomoći drugima.
Telefon: +385 (0)43 44 00 44
Mob: +385 (0)91 44 00 465
U OČEKIVANJU.

Zabavni sadržaji

U sklopu Termalnog vodenog parka Daruvar očekuju vas mnogi zabavni sadržaji poput Ledo punkta i Kule s raznolikom ponudom pića. Očekuju Vas i razni vodeni efekti u sklopu vanjskih i unutarnjih bazena, gejziri, vodeni tuševi, podvodne masaže, ježevi, masažne gljive, dva tobogana i mirna rijeka dužine preko 200 metara.

TROPIC BAR:

– osvježite se uz koktele i tematske večeri

ROMANTIČNI KUTAK ZA DVOJE:

– rezervacija prostora “oaze mira” na 3 h u toku radnog vremena

– večera uz svijeće i glazbu, butelja vina, relaksacija u whirlpoolu…

 

DJEČJI ROĐENDANI:

– sadrži ručak, 1 sok u paketu, grickalice, animacija, kupanje, igre u bazenu, sveukupno u trajanju od 4 sata

TOBOGANI:

– neka vašu najmlađi uživaju u vanjskim i unutrašnjim toboganima

MIRNA RIJEKA:

– uživajte u našoj mirnoj rijeci dužine preko 200 m

Cjenik

Termalni vodeni park Daruvar

Ponedjeljak – Utorak
ne radimo
Srijeda – Nedjelja
10-20h

CJENIK JESEN – ZIMA 2013/2014
ulaznica 3h
Odrasli 40,00 kn 25,00 kn
Djeca. učenici, studenti, invalidi, umirovljenici, Hvidra 30,00 kn 20,00 kn
Obiteljske – roditelji i jedno dijete 90,00 kn 55,00 kn
OBITELJI S VIŠE DJECE ZA SVAKO DODATNO DIJETE NADOPLATA 10 kn
DOPLATE I DODATNE USLUGE
Najam ogrtača 20,00 kn
Spuštanje – veliki tobogan 1,00 kn
Gubitak ogrtača 100,00 kn
Gubitak narukvice 400,00 kn
PAKETI
Swim ulaznice – 30 ulaznica za tri sata kupanja (korištenje u okviru 90 dana) 450,00 kn
Swim ulaznice – 10 ulaznica za tri sata kupanja (korištenje u okviru 30 dana) 180,00 kn
Vaterpolo 1 sat od 20 – 21 h 120,00 kn

Cijene se primjenjuju od 02.09.2013. godine. PDV je uključen u cijenu.

Opening Hours

Monday

-

Tuesday

-

Wednesday

-

Thursday

-

Friday

-

Saturday

-

Sunday

-

Address & Contact

Our Address

Frana Kršinića 17 43500 Daruvar

GPS

45.59705779999999, 17.22534250000001

Click na tipku za prikaz mape.