SEOSKI TURIZAM -IZLETIŠTE “Na Malenom brijegu” nalazi se u malom bilogorskom selu Ribnjačka, broj 84, Općini Velika Pisanica, u sjevernom dijelu Bjelovarsko-bilogorske županije. Udaljno je od Bjelovara 25 km u smjeru prema Daruvaru, a od Daruvara 45 km. Selo okruženo šumovitim brežuljcima i šarolikim poljoprivrednim parcelama kao da je ostalo u prošlom vremenu.

Obiteljsko poljoprivredno gospodarstvo bavi se ekološkom proizvodnjom na oko 6 hektara površine. Proizvodimo hranu za naše životinje kao što je zob, ječam, pšenica, sijeno. Od ostale biljne proizvodnje tu je razno povrće, voće, vinova loza. Imamo matično stado od 30 ovaca romanovske pasmine te na ponos i atraktivnost gospodarstva, 7 toplokrvnih konja pasmina gidran, kasač, poni.

Obiteljsko ekološko poljoprivredno gospodarstvo Vladimir Vlajinić upisano je 2003. godine u Upisnik poljoprivrednih gospodarstava pod brojem MIBPG 0112147, a u Upisnik proizvođača u ekološkoj proizvodnji poljoprivrednih i prehrambenih proizvoda 2006. godine pod brojem 333 te temeljem zakonskih odredbi ima pravo koristiti eko znak. Matični broj poljoprivrednika je 50287931. Jedinstveni identifikacijski broj gospodarstva je HR 30065323. Gospodarstvo je upisano u Vinski registar 2011. godine.

Turističkom djelatnosti bavimo se od 2010. godine. Registrirani smo kao Izletište kapaciteta do 80 osoba istovremeno, te od 2012. imamo registriranu Ruralnu kuću za odmor kapaciteta 2 kreveta + 2 pomoćna.

Vaši domaćini, obitelj Vlajinić, broji 7 članova u 4 generacije. Živimo na Malenom brijegu te u svakoj prilici rado ćemo odgovoriti na sva Vaša pitanja, a boravak na gospodarstvu učiniti ugodnim i zanimljivim.

 

Dobrodošli

Na našem Malenom brijegu gdje u proljeće miriše bagrem, a ljeti pokošena trava, gdje žarka jesen svojim bojama prkosi maglovitim jutrima, a zimska bjelina odmara oči,davno je zapisano: ”PRAVA LJUBAV I PRIJATELJI VJEČNI SU KAO VODA, KAMEN, ZEMLJA…”

Noćenje

Domaćini Malenog brijega svojim gostima nude smještaj u obnovljenoj Bakinoj vikendici koju sada krasi i istočna terasa na kojoj posjetitelji mogu provoditi sunčane dane i uživati u svježem zraku.

Ta ruralna kućica za odmor pruža svojim gostima potpuni komfor. Ima kuhinju,  kupaonicu, dva kreveta i dva pomoćna u potkrovlju,  dvije terase te ostakljeni dnevni boravak iz kojeg se pruža predivan pogled bez obzira na godišnje doba . Poseban je ugođaj za vrijeme zimskih dana. Kućica je opremljena drvenim namještajem i podovima koji daju  pravi ruralni ambijent.

Objekt je kategoriziran s tri sunca***

 

Aktivan odmor – “Život na Malenom brijegu” – turistička animacija

 

Kako bi vaš odmor na Malenom brijegu učinili što zabavnijim i zanimljivijim, domaćini će svoje postjetitelje uputiti u svakodnevan život na selu kroz mogućnost sudjelovanja u svim aktivnostima na gospodarstvu.

Dan na imanju započinje hranjenjem domaćih životinja počevši od konja, ovaca, kokoši pa do najmanjih stanara brijega. Nakon toga, što ovisi o godišnjem dobu, obavljaju se poslovi vezani za pripremu hrane za sve stanovnike brijega. Povrtnjak, voćnjak, vinograd i podrum uvijek traže pažnju i marljive ruke. Pripremaju se drva za ogrijev, uređuje okoliš.

Također, ubriru se i pripremaju namirnice za posjetitelje imanje i pripremaju razne tradicionalne bilogorske delicije. Posjetitelji sudjeluju u odabriru i pripremi obroka kojim će kasnije sa zadovoljstvom častiti svoje nepce.

Za ljubitelje pješačenja pripremili smo nekoliko staza:

 

1. Staza do Rasavca – udaljenost 1 km.

Staza prolazi rubom šume i livadama. Rasavac je stoljetni izvor koji nikad nije presušio ili se smrznuo po zimi. Nekad su žene prale veš u malom ribnjaku kojeg je punio Rasavac. Nosila se voda za piće i napajale krave kada su bile na paši.

 

2. Staza do Kule – udaljenost oko 4 km.

Staza prolazi šumskim putevima i šumarijskim nasutim cestama koje su granice županija Bjelovarsko-bilogorske, Podravsko-vurovitičke i Koprivničko-križevačke. Kota Kula je među najvišim vrhovima Bilogore, nadmorske visine 290 m i obilježena je 7 m visokom kulom.

 

3. Staza do Vidikovca u Šandrovcu – udaljenost oko 6 km.

Staza prolazi slabo prometnom cestom kroz šumu. Vidikovac u Šandrovcu je izgrađen na osnovi nekadašnjih graničarskih kula stražara koje su korištene u vrijeme ratova s Turcima. Služile su za osmatranje na gornjem katu, u sredinjem katu se moglo prenočiti, a u prizemlju su boravili konji graničara Husara.

 

4. Staza do Kamenitovca,  planinarskog doma u Maglenčki kod Velikog Trojstva – udaljenost oko 17 km.

Staza prolazi uz Vidikovac u Šandrovcu, livadama uz kanal prema bazenima u Šandrovcu. Od bazena se nastavlja prema odmorištu Pohajdin bunar. Tu se nalazi šumarska kučica s uređenim okolišem, stolovima, klupama, ribnjakom, izvorom pitke vode, mjestom za paljenje vatre. Dalje staza  prolazi šumskim putevima do Svjetilh pruga – jedinstvene galerije drvenih skulptura na otvorenom dužine 4 km sa oko 20-ak skulptura.. Od planinarskog doma Kamenitovac označena je staza do Bjelovara.

 

 

 

Opening Hours

Monday

-

Tuesday

-

Wednesday

-

Thursday

-

Friday

-

Saturday

-

Sunday

-

Address & Contact

Our Address

selo Ribnjačka, 43273 Bulinac općina Velika Pisanica

GPS

45.803973720122805, 17.102537155151367

Click na tipku za prikaz mape.