Signal Radija Grubišnoga Polja prvi se puta u eteru oglasio 10. listopada 1991. godine na frekvenciji 103,9 Mhz pod nazivom Hrvatski radio Grubišno Polje.

Upravo je potreba za pravodobnim i točnim informiranjem te ratne godine bila glavnim razlogom osnivanja radija, koji je prve četiri godine djelovao u sastavu tadašnje Općine i Centra za kulturu i informiranje. Samostalno pod današnjim nazivom djeluje od 1995.godine.
U nekoliko je navrata mijenjan broj zaposlenih, radno vrijeme i programska koncepcija, a od 2007. godine četiri djelatnika uređuju i emitiraju dnevni zabavno informativno – komercijalni program. 5. studenoga te godine krenula je programska shema s cjelodnevnim emitiranjem od 7 do 19 sati. U njemu su zastupljeni informativni, vjerski, kulturni, obrazovni, manjinski, sportski i zabavni sadržaji.
S postavljenim novim antenskim sustavom poboljšana je kvaliteta signala i čujnosti Radija u krugu 50 kilometara. RGP danas emitira na frekvenciji 95,1 Mhz. Od 8. veljače 2013. godine uz pomoć Grada Grubišnoga Polja Radio je smješten u novom prostoru u prizemlju poslovno-kulturne zgrade “Otkos 10”.
Direktor radija je Dražen Čvek, urednica programa Vesna Žagar Janošić, novinar i urednik Internet stranice Grada Michael Palijan, a tehničarka Ivana Škec Horak. No, svatko iz ekipe obučen je raditi sve poslove tako da mikrofon ili režija nikomu nisu strani.

 

 

Radno vrijeme

Ponedjeljak

-

Utorak

-

Srijeda

-

Četvrtak

-

Petak

-

Subota

-

Nedjelja

-

Adresa

Naša adresa:

Trgu bana Josipa Jelačića 5 Grubišno Polje

GPS:

45.7013756, 17.171710500000017

Web:
Kontaktirajte nas
Click na tipku za prikaz mape.