Slastičarna MANASKE prvi je poduzetnički poduhvat mame ekonomistice i tate sportaša. Nakon dugogodišnjeg planiranja i razmišljanja Antonija i Mate započinju svoju poslovnu priču i u prosincu 2011. otvaraju vrata svoje prve slastičarne. Jedino oko čega nisu dugo razmišljali bio je naziv slastičarne MANASKE – kombinacija je to inicijala njihovih imena (Mate i Antonija) imena njihove djece ( Andre, Ante i Natali) te prezimena Skelin. Sve ostalo dugo se biralo i do samih detalja uređivalo, što je rezultiralo prekrasnim ugodnim ambijentom te bogatom ponudom slatkih zalogaja.

o nama slika

Nakon više od desetljeća izbivanja iz hrvatske metropole i lutanja po „dalekom svijetu“ vratili su se s ciljem da iskustva skupljena po raznim zanimljivim destinacijama i slasticama u kojima su guštali samo njihovi prijatelji i najbliži, podijele sa svima koji istinski uživaju u dobrim kolačima, tortama, sladoledu…

Dok je Mate igrao za Indiana Pacerse, Antonija je tragala za najboljim receptom za tradicionalnu američku pitu (american apple pie) pronašla ga je i usavršila pa sada možete uživati u tim čarobnim okusima i u Zagrebu, a osim one klasične pite s jabukama tu je i nešto egzotičnija pita s višnjama i bedemima. Život u hladnoj Moskvi uljepšavali su stalnim druženjima s prijateljima i suigračima iz ruskog prvaka CSKA što je bila divna prilika za usavršavanje tiramisua. Najboljim su se pokazali osim klasičnog, tiramisu s jagodama te ananasom i kokosom. Mate je zaigrao i za francuski Pao Orthez te Le Mans, a Antonija ni tamo nije gubila vrijeme – trebalo je pronaći originalne recepte za kroasane. Osim kroasana uživalo se u tortama s beze korama, ona s jagodama obilježila je tu francusku eru njihova života, koja se idealno „sljubila“ s laganim francuskim slatkim vinima (Le Vie en Rose). Palo je tu i pokoje kumstvo, a kume k’o prave kume rado su podijelile svoje recepte. Bugarska avantura nije trajala dugo (Lukoil Sofija) ali bila je dovoljna za stjecanje nekih novi prijateljstava i sakupljanje novih recepata.

Najljepšu priču i najbolja iskustva ostavila je Italija – Varese i Fortitudo Bologna, klubovi su gdje je Mate ostvarivao svoje pobjede a Antonija prikupljala inspiraciju. Upravo je talijanski dizajin ono prvo što ćete primijetiti u interijeru slastičarne a ako se odlučite probati sladoled – povratak je zajamčen. Svojim dobrim igrama u Bologni Mate je stekao veliku popularnost, toliku da je postao jedini netalijan koji je uspio kupiti originalnu recepturu talijanskog kremastog sladoleda iz čuvene Gelaterije San Manolo. Investicija se višestruko isplatila, sladoled je sestra blizanka onog originalnog talijanskog. Posljednja avantura bila je ona ciparska, u Keravnosu je Mate odigrao svoju posljednju profesionalnu utakmicu a Antonija upoznala još jednu kumu sa zanimljivom kuharicom i novim receptima.

S povratkom u Zagreb Mate se uhvatio odgovorne dužnosti team managera KK Cedevita a Antonia kuhače. Puni svjetskih iskustava i umorni od silnog traganja za najboljim tortama u gradu, otvorili vlastitu slastičarnicu i namijenili rođendanima, vjenčanjima i obiteljskom okupljanju.

 

Opening Hours

Monday

-

Tuesday

-

Wednesday

-

Thursday

-

Friday

-

Saturday

-

Sunday

-

Address & Contact

Our Address

Kišpatićeva bb, 10000 Zagreb,

GPS

45.8150108, 15.981919000000062

Click na tipku za prikaz mape.