Vinea: graševina, sauvignon, rajnski rizling, chardonnay, predikatna vinaKapacitet: 40 gostiju, dodatna ponuda: ostaci iz rimskog arhiva, arhiva vina, muzej vinske opreme, prodaja suvenira

Vina Vinarije Daruvar Badela 1862 dolaze iz “zlatnog podruma” dvorca Janković, kojeg je gradio grof Janković od 1771. do 1777. Tu je idealan prostor za dozrijevanje vrhunskih i kvalitetnih vinsa, ali i reprezentativna kušaonica i vinoteka.

Zanimljivo je da su zidovi podruma ukopani nekoliko metara u zemlju stoga je temperatura i ljeti i zimi ujednačena i kreće se između 10 i 14°C.

Mnoga priznanja i medalje koje su osvojila vina Vinarije Daruvar na prestižnim svjetskim ocjenjivanjima vina posljednjih godina, svrstavaju ovu vinariju u “Zlatnu vinariju”. U ovim baroknim prostorima možete kušati vina grofovskog podrijetla uz stručno vodstvo enologa.

Daruvar je upisan u svjetsku vinsku kartu velikim zlatnim slovima zahvaljujući Vinariji Daruvar. Tisućljećima je okolica Daruvara poznata po uzgoju vinove loze. Širenje i procvat vinogradarstvo Daruvara doživljava dolaskom obitelji Janković u Daruvar početkom 18. stoljeća. Poznat je vinski podrum Vinarije Daruvar u dvorcu grofa Jankovića.

Podrum je renoviran 1995. godine. U ovom povijesnom prostoru čuvaju se kvalitetna i vrhunska vina Vinarije Daruvar.

Zidovi podruma su ukopani nekoliko metara u zemlju, debeli su i do 2 metra, tako da je temperatura u podrumu ljeti i zimi 10-14°C, te suDaruvar - dvoracosigurani idealni uvjeti za njegu i dozrijevanje visokokvalitetnih kapljica Graševine Daruvar, Rajnskog Rizlinga, Chardonnay-a i Sauvignona.

Vinarija Daruvar i njeni vinogradi prostrti po blagim padinama Papuka i Psunja, na nadmorskim visinama 150-230 m, nastavljaju tradiciju i njeguju običaje vinogradarstva i podrumarstva tog kraja još iz antičkih vremena.

Mikroklimatski uvjeti na ograničenim lokalitetima Daruvarskog vinogorja posebno pogoduju iznimnim osobinama daruvarskih vina. Vrhunska Graševina Daruvar jedna je od najboljih i najplemenitijih u Hrvatskoj. Odlikuje je blaga i prepoznatljiva aroma, zelenkastožuta boja, teDaruvar - Podrumosebujan buke.

Kvalitetna Graševina ima ugodnu vinsku aromu, te svjež i skladan okus. Poslužuje se uz sva predjela, jela od bijelog mesa, te kvalitetnu slatkovodnu ribu.

Rizling Rajnski, Chardonnay i Sauvignon kvalitetna su suha bijela vina koja prepoznaju pravi znalci koji biraju samo najbolje.

Posebno se ističe Daruvarski Sauvignon za koji daruvarsko vinogorje predstavlja idealno mjesto uzgoja, te koji svojim bogatstvom arome podsjeća na miris pokošenih cvjetnih livada.

Daruvar VinogradOsobna karta Vinarije Daruvar: 145 ha vinograda  Daruvarskog vinogorja ( 115,25 ha Vinogradi u Đulovcu te 29,72 ha u Donjem Daruvaru)

Asortiman: Graševina kvalitetna , Graševina vrhunska, Chardonnay, Rajnski rizling i Sauvignon, Graševina izborna berba, Sauvignon izborna berba, Chardonnay kasna berba,

Graševina izborna berba prosušenih bobica

 

JESTE LI ZNALI?

 

…Trinaest medalja koje su osvojila vina Vinarije Daruvar na prestižnim svjetskim ocjenjivanjima vina u zadnje tri godine, svrstavaju ovu vinariju u “zlatnu vinariju”.

 

…Kad bi se svi trsovi daruvarskog vinograda poredali jedan do drugoga, prvi bi bio u Daruvaru a zadnji u Beču.

 

Opening Hours

Monday

-

Tuesday

-

Wednesday

-

Thursday

-

Friday

-

Saturday

-

Sunday

-

Address & Contact

Our Address

Ivana Gundulića 1 43500 Daruvar

GPS

45.5958307, 17.22088370000006

Email

-

Click na tipku za prikaz mape.