DARUVARSKE TOPLICE

Item image

Daruvarske toplice – Zdravlje

 

U organizacijskom smislu, osnovna je zdravstvena djelatnost, koja se obavlja u radnoj jedinici ZDRAVSTVO. Na odjelima se obavlja liječenje akutnih i kroničnih reumatskih bolesti uz primjenu fizikalne i rehabilitacijske medicine. Specijalističko – konzilijarna zdravstvena zaštita organizirana je na području fizikalne i rehabilitacijske medicine u dvije ambulante koje rade svaki dan osim subote i nedjelje. Dijagnostički laboratorij organiziran je na području medicinske biokemije – hematologije. Služba medicinskih programiranih aktivnih odmora organizirana kao oblik prevencije s ciljem unaprjeđenja zdravlja uz primjenu programiranih sadržaja kineziološke rekreacije, a povezana je s podizanjem nivoa opće radne sposobnosti.

 

1980. godine,izgrađen je smještajni objekt “Termal” u kojem su dobro i moderno opremljeni bolnički odjeli, fizikalne terapije sa vrhunskim aparatima za liječenje osobito kroničnih, degenerativnih i bolesti lokomotornog sustava i kralješnice, a uz korištenje prirodnih ljekovitih činitelja. Prirodni ljekoviti činitelji su prirodna termalna voda temperature 43-45 stupnjeva Celzijusa te termomineralno blato – fango. U samom objektu i uz njega smješteni su bazeni sa ljekovitom termalnom vodom. Daruvarske toplice svake godine iz vlastitih sredstava ulažu značajna novčana sredstva u obnavljanje i modernizaciju medicinske kao i druge opreme, te u proširenje rekreacijskih i wellness prostora i sadržaja.

 

Odjel za reumatske bolesti i medicinsku rehabilitaciju.

Iz područja reumatskih bolesti uspješno se provodi liječenje svih vrsta upalnog reumatizma ( Arthritis rheumatoides, Spondylitis ankylonsans i dr.), te degenerativnih bolesti kralješnice i velikih zglobova (lumbalni i cervikalni sindromi, osteoartritis kukova i koljena).

 

Iz područja medicinske rehabilitacije vrlo dobri rezultati postižu se u postoperativnoj rehabilitaciji totalnih proteza kukova i koljena, korektivnih zahvata na ekstremitetima, ekstirpacije diska (hemilaminektomije, laminektomije) te posttraumatskoj rehabilitaciji kontraktura iza povreda lokomotornog sustava.

zdravlje-zajednicka1

Rehabilitacija sportaša i dijagnostika

Među rijetkima pružamo usluge individualnog tretmana ozlijeđenih sportaša (funkcionalna izokinetička dijagnostika – sustav Biodex), uz stručni nadzor liječnika sportske medicine i kineziologa. Kvalitetu rada stručnog tima, prepoznali su mnogi vrhunski sportaši: Ivica Kostelić, Janica Kostelić, Ana Jelušić, Natko Zrnčić-Dim, Zlatko Horvat, Sandra Perković, Mirko Filipović, Mario Ančić i mnogi drugi.

 

Na odjelu za prevenciju i liječenje sportskih ozljeda provodimo tretmane rehabilitacije nakon slijedećih indikacija:

 

Sindromi prenaprezanja

 • bolne prepone
 • bolni hamstringsi
 • rupture mišića

Distorzije (uganuća)

 • zglobova nogu i ruku (gležanj,koljeno, rame, lakat, ručni zglob)

Postoperativna rehabilitacija

 • nakon artroskopskih operacija (svih zglobova)
 • nakon odstranjenja meniskusa (potpunog ili djelomičnog )
 • nakon rekonstrukcije ukriženih i ostalih ligamenata
 • nakon korektivnih osteotomija
 • nakon operacija kralješnice sportaša

Vertebralni i vertebrogeni sindromi

 • bolovi u vratu i križima
 • cervikobrahijalni sindrom
 • ischialgia (simptomatska, diskus hernija)

U liječenju navedenih indikacija koristimo:

 • ljekovite prirodne faktore
 • masaže (ručna, hidro, jacuzzi), limfna drenaža
 • elektroterapije, ultrazvuk, laser, magnetoterapija
 • kineziterapija / kineziološki tretman
 • proprioceptivni trening
 • proprioceptivnu neuromuskularnu facilitaciju
 • vježbe po Bobathu
 • vježbe po McKenziu
 • izokinetički trening
 • refleksnu lokomocija i razvojna kineziologija
 • biofeedback trening / elektrostimulacija
 • tehnike manualne medicine

 

Izokinetički sustav BIODEX System 3 PRO

 

BIODEX je izokinetički uređaj pomoću kojeg se vrlo precizno može utvrditi disfunkcija pojedinog zgloba. Možemo testirati recipročne i bilateralne odnose aktivnih i pasivnih stabilizatora testiranog zgloba. Izokinetičko funkcionalno ispravljanje na uređaju Biodex najobjektivniji je postupak za detaljnu dijagnostiku rada mišića i zgloba jer osigurava detaljan uvid u stanje svake osobe, uzimajući u obzir dob, spol, tjelesnu težinu, visinu, aktivnost itd.

 

Biodex je najefikasniji sistem za dijagnostiku i rehabilitaciju gornjih i donjih ekstremiteta (koljeno, TC zglob, rame, podlaktica, lakat, kuk, kralježnica), a namijenjen je svima koji žele dijagnosticirati i rehabilitirati bilo koji dio mišićno-koštanog sustava (sportaši, rekreativci, osobe s poteškoćama u radu lokomotornog sustava).

Rehabilitacija sportaša i dijagnostika

Rehabilitacija sportaša i dijagnostika

Daruvarske toplice – Wellness

Wellness centar Daruvarskih toplica nenametljivo je uklopljen u prirodu, na samim izvorima termalne vode i ljekovitog blata.

 

Svijet wellness-spa oaze Daruvarskih toplica dodatni je sadržaj očuvanju zdravlja kroz primjenu ljekovitih prirodnih činitelja. Autentičan i moderno dizajniran centar površine1800 m2nudi:

 

 •  2 otvorena i jedan zatvoreni bazen s ljekovitom termalnom vodom
 • Spa zona:  vodeni sadržaji –  jacuzi s ljekovitom termalnom vodom, finska i turska sauna, relax room
 • Fitness centar
 • Svijet masaža  – zona za njegu lica i tijela (limfna drenaža, anticelulitna masaža, masaža lica, antistresna masaža, sportska masaža, medicinska masaža, hot stone – masaža vulkanskim kamenjem)

Osoblje wellnessa govori hrvatski, engleski i češki.

Wellness

Wellness

Rekreacija

Potreba je suvremenog čovjeka da na što efikasniji način unaprijedi i očuva svoje zdravlje. Programi aktivnih odmora koje Vam nudimo su osnova kojima se u relativno kratkom razdoblju mogu postići značajne promjene u funkcionalnim i motoričkim sposobnostima organskih sustava koji su u značajnoj povezanosti s općom radnom sposobnošću. Upravo to su i prepoznali i mnogi odgovorni poslodavci, koji značajnu pažnju pridaju zdravstvenom stanju i poboljšanju radne sposobnosti svojih zaposlenika.

 

Kroz zabavne i atraktivno osmišljene programe temeljene na poboljšanju komunikacije, razvijanju međusobnog povjerenja i zdravog  timskog duha, dobit ćete najbolje od Vašeg tima. Zajedno ćemo krenuti u planine, uživati u šetnjama, izletima, degustacijama vina i pikniku u prirodi, okušati se u paintballu ili jahanju, te se opustiti u wellness-spa oazama.

Daruvarske toplice – Smještaj i usluge

Daruvarske toplice smještene su u sjeveroistočnom dijelu grada Daruvara, u prekrasnom višestoljetnom parku prepunom egzotičnih vrsta drveća, cvijeća i ostalog bilja, na samo nekoliko minuta lagane šetnje uređenim perivojima do centra grada. U tom prekrasnom okružju smješteni su svi lječilišni, smještajni i upravni objekti Daruvarskih toplica.

 

Daruvarske toplice imaju 2 smještajna objekta sa restoranima i ostalim sadržajima

Grad Daruvar

Grad Daruvar nalazi se na jugozapadnom dijelu Panonske nizine, na obroncima planinskog masiva Papuk, u dolini rijeke Toplice, na nadmorskoj visini160 m. Okružen je šumovitim i vinorodnim brežuljcima.

 

U ovom lječilišnom gradu prevladava umjereno kontinentalna nizinska klima sa srednjom godišnjom temperaturom od 10,7 Celzijusa.

 

Daruvar je cestovno udaljen od Zagreba (132 km) , Osijeka (165 km) , Bjelovara (50 km) i Virovitice (52 km).

 

U ovom gradu lječilištu, antičkog imena Aquae Balissae, prve su kaptaže izvora ljekovite vode urađene 288. godine prije Krista.  Rimski vojnici, srednjovjekovni velmože, turski begovi, austrougarski plemići, kao i obrtnici i buržuji s početka stoljeća, jednako su cijenili blagodati ovog kraja, ostavljajući o tome i mnogobrojne materijalne dokaze.

Grad Daruvar

Grad Daruvar